Om Avelsås Naturhem

Avelsås Naturhem är en litet företag på landet som startades av mig (Lotta) våren 2009, det har länge varit en tanke och dröm som funnits hos mig att få ha något eget och kunna ta till vara delar av det som vår gård har att erbjuda. Så när möjligheten dök upp våren 2009 tog jag chansen! med stor hjälp av min man Morgan så växte mitt lilla företag fram och det började med vårt växthus och en liten odling av de vanligaste grönsakerna, jag kokade saft och sylt och insåg att det var många som tyckte om det.

Juli 2009  öppnade vi Avelsås Naturhem för första gången och det var strålande solsken och över 25 grader varmt, vi serverade kaffe och våfflor i trädgården och från växthuset såldes det plantor, saft och sylt, lammskinn, strutsprodukter mm. Det blev en riktigt lyckad helg, vi hade ca 200 gäster och sålde 175 våfflor!

Sedan rullade sommaren på och när hösten kom och det var dags att stänga för säsongen kändes det tomt så då var det dags för nästa steg. Det var att inreda vårt skjul till butikslokal och den stod klar strax innan jul då vi hade julmarknad under ett par helger.

Vi satsar på egenodlat och närproducerat och inriktningen på butiken är trädgård och kök.  Vi har inköpta varor men mycket av produkterna är hantverk och därmed unika, de är tillverkade av mig själv eller av flera små lokala hantverkare.

Gården vi bor på heter Nedre Avelsås och därifrån har jag  tagit namnet till mitt företag. Min familj består av min man Morgan, våra två pojkar och Morgans två tonårsdöttrar.

Morgan och hans bror driver lantbruket tillsammans och på gården finns en fårbesättning på ca 40 tackor, fåren och deras lamm betar våra vackra ekhagar och hjälper därmed till att hålla markerna öppna.

Nyfött litet lamm

Några av fåren när de går och betar i en av hagarna kring vårt hus.