Hösten är här och dags att mysa till det

oj oj nu är den här, ja hösten alltså, vissa dagar helt fantastiska med sol och en färgprakt i lövverken på träden som heter duga och andra dagar innehåller inte riktigt lika mycket energi utan är lite grå, disiga och blöta. MEN det är då vi har chansen att mysa till det, kura ihop oss i soffan med tända ljus, brasa en god kopp te och en värmande filt eller fårskinn runt fötterna, vilket inte är så himla illa det heller utan ger lite nedvarvning och avkoppling.

Höst innebär också höststädning i trädgård och växthus, våra djur skall stallas in och grönsaker skall skördas och lagras in. Högsäsong för våra lammlådor och nu är vi även med på REKO-ring Ulricehamn som är ett fantastiskt sätt att handla lokalt producerad mat direkt från producenterna. För dig som är intresserad så finns mer info på Facebook, Rekoring Ulricehamn, en grupp man går med i som konsument eller producent och sedan kan du beställa dina varor från respektive producents annons.

Några event som vi kommer att delta i under hösten och inför jul är:

  • 25 november är det julmarknad på Hermans Lada i Dalum en liten och mysig marknad med fokus på hantverk och härlig julstämning.
  • 30 november så har vi Adventsmys i vår butik tillsammans med Grovare Lamm och Handel, Tångabo gård, Älvåkers skafferi och Trevia Design. En em kväll där vi bjuder på adventsstämning, du har möjlighet att åka runt till oss och delta i en tävling om en fin julkorg.
  • 16-17 december Mathantverkshelg i Od, för 5:e året kör vi vår helg där lokalt producerad mat är i fokus och här har vi massor av julstämning och fina saker som hör julbordet och julpyntet till.

foto Ann Stenström

Givetvis har vi öppet vår butik på söndagarna 11-16 ända fram till jul. undantag är söndag 22 oktober då vi har stängt. vi kan packa en härlig jullåda eller julpåse med smarriga saker som vår egen lammkorv, Marbäcks öl, härlig äppelmust, marmelader, kola eller vad du själv väljer att lägga i. Dessa lådor och påsar är en perfekt gåva till lärare, kollegor eller nära och kära!

Njut nu av höstsol, mys i soffan när det är grått och ruggigt och ta hand om dig!

Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *